Składniki:
1 średni burak
2 małe ziemniaki
2 średnie ogórki kiszone
szalotka
jogurt grecki (tu poszalałam, oryginalnie oczywiście jest majonez)
1 łyżka posiekanej natki pietruszki (to też mój wkład)
sól
pieprz
1. Ziemniaki gotujemy, natomiast z burakiem mamy do wyboru ugotować, lub upiec. Ja wolę z pieczonym.
2. Gdy ziemniaki i burak ostygną, obieramy i kroimy w półcentymetrową kostkę. W podobną kroimy ogórki, jedynie szalotkę siekamy bardzo drobno.
3. Mieszamy wszystkie warzywa z jogurtem (majonezem), doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dosypujemy natkę pietruszki. Odstawiamy na przynajmniej godzinę do lodówki, żeby smaki się przegryzły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy komentarz :) Będzie mi podwójnie miło, jeśli każdy będzie podpisany.