niedziela, 23 marca 2014

Dip majonezowo-limonkowy

Jakiś czas temu kupiłam w sklepie arabskim puszeczkę harissy. Uwielbiam. Może to nie jest sos, który wyjadałabym łyżkami, ale jako dodatek jest absolutnie fantastyczny. Małżon niestety nie podziela mojego entuzjazmu. Stąd wziął się dzisiejszy dip. Potrzebowałam czegoś, co mogę podać Małżonowi do quesadillas, gdy ja będę zajadać się czymś pikantniejszym :) Postawiłam na coś majonezowego. Sprawdziło się, więc zrobiłam go znów, tym razem pstrykając również fotkę na blog.


Składniki:
3 czubate łyżki majonezu
1 limonka
3/4 łyżeczki ziaren kolendry
sól morska

1. Ziarna kolendry dokładnie rozgniatamy w moździerzyku.

2. Majonez mieszamy z sokiem wyciśniętym z limonki, rozgniecionymi ziarnami kolendry i szczyptą soli. Podajemy do czegokolwiek - quesadillas, krakersów, drobiu lub warzyw z grilla.


2 komentarze:

  1. Cześć! Robiłam kiedyś podobny, ale z sokiem z cytryny. Myślę, że z limonką będzie mieć "to coś".

    Pozdrawiam serdecznie!

    Paulina

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :) Będzie mi podwójnie miło, jeśli każdy będzie podpisany.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...