Tak, od dziś mój blog również na Facebook'u. Przymierzałam się do tego już jakiś czas. Najpierw chciałam zdążyć na drugą rocznicę założenia, ale ją po prostu przeoczyłam. Potem myślałam o jakimś okrągłym poście, a w końcu założyłam stronę z marszu i zupełnie spontanicznie, ponieważ nawet jeszcze wracając z pracy nie miałam pojęcia, że dziś to zrobię. W każdym razie zapraszam na stronę http://www.facebook.com/NapadySzalonegoKucharza , mam nadzieję wrzucać tam również krótsze posty, fotki, polecać knajpy, słowem publikować różne około-jedzeniowe rzeczy, nie tylko zawierające przepisy.
A teraz przepis, który sam się wymyślił ostatnio przy okazji planowania jedzonka na większą liczbę gości.
Składniki:
10 jajek
75g twarogowego serka o smaku chrzanowym
łyżka chrzanu
2 łyżki posiekanego świeżego koperku
sól
pieprz czarny
1. Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną obieramy ostrożnie i kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy delikatnie żółtka.
2. Pozostałe białka delikatnie solimy i posypujemy pieprzem.
3. W miseczce rozgniatamy dokładnie żółtka z serkiem, chrzanem i koperkiem. Taką masą wypełniamy białka. Można zrobić kilka godzin wcześniej i włożyć do lodówki.
Ja też od dawna przymierzam się do założenia blogowego konta na fb :) Jajka wyglądają świetnie, z takim nadzieniem muszą smakować wspaniale. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDaj znać, jak założysz, chętnie polubię :)
UsuńLubię takie jajeczka. ;-)
OdpowiedzUsuń